Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Vezeték nélküli feltöltés

2013.10.15.
A Nokia és a Southampton Egyetem mesterséges villámot használtak fel akkumulátorok feltöltéséhez.

A Nokia és egy brit egyetem szakértői mesterséges villámot használtak fel egy hordozható eszköz akkumulátorának feltöltésére - a megoldást a vidéki régiók számára ajánlják.

Érdekes kísérletet zártak le a Nokia és a Southampton Egyetem munkatársai a napokban, amelynek célja a mobiltelefonos akkumulátorok vezeték nélkül történő feltöltésének megvalósítása volt. A laboratóriumi körülmények között elért pozitív eredményt a mindennapokban is használhatónak tartják, elsősorban azok körében, akik a kevésbé fejlett, a szükséges infrastruktúrát nélkülöző távoli régiókban laknak.

A szakértők egy transzformátor segítségével hozták létre a mesterséges villámot, ezt követően pedig 200 ezer voltot vezettek keresztül egy kicsinyke, mindössze 30 centiméteres résen. Számukra is meglepetést okozott, hogy a Nokia által rendelkezésükre bocsátott elektronika (egy második transzformátor közbeiktatásával) stabilizálta a jelet, és lehetővé tette az akkumulátor feltöltését, egyértelmű bizonyítékot szolgáltatva ezzel a vezeték nélküli feltöltés megvalósíthatóságára, valamint a természetben előforduló jelenségek, így például a villámok hasznosítására.

A Lumia 925 okostelefon akkumulátorának teljes feltöltését alig néhány másodperc alatt valósították meg, arra figyelmeztetnek azonban, hogy a kísérletet kizárólag laboratóriumi körülmények között, szigorúan szabályozott környezetben ajánlott megismételni, hiszen ellenkező esetben komoly veszélynek tennénk ki magunkat. A megoldásban azonban mindenképpen látnak fantáziát, hiszen ennek révén új, eddig nem látott fejlesztések jelenhetnek meg a mindennapokban, amelyek elsősorban a fejlődő régiók távoli részein tehetnek nagy szolgálatot.

A cég jelenleg is forgalmaz vezeték nélküli töltést lehetővé tévő termékeket, ezeket azonban nyilván nem vethetjük össze a most végrehajtott kísérlettel.

 

Forrás: www.sg.hu

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

Haditechnika bárkinek, ráadásul olcsón. Lézer pointer, mely 8000-szer fényesebb a Napnál. Hatótávolsága: 137 km.
Csukja be a szemét, és képzelje el, hogy milyen érzés lenne az érintőképernyős iPad-ben úszkálni egy jót.
Egy dél-kenyai projekt az ország rohamosan fejlődő mobiltelefon hálózatát a veszélyeztetett nagyragadozók védelmére használja fel.
A számítástechnika nem csak egyre olcsóbbá, hanem egyre energiatakarékosabbá is válik. Ez egy érzékelőkkel és „nanoadattal” teletűzdelt világot jelent.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?

Közlekedésmérnök állások