Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

2017. 06. 20. - 20:31Hitetlen Tamás

Ez a cikk egy idealista naíva.

A cél dátum 2067-2117. A holdrajutás 1968(?) Marsra még csak szonda és robot jutott.

A Bioszféra 2 program megbukott. Voltak sikeresebb kísérletek, de kísérletek.

2017. 05. 23. - 09:12Anonymous

Hiya very cool web site!! Guy .. Excellent .. Superb

.. I'll bookmark your blog and take the feeds also? I'm satisfied to find numerous helpful info here in the put

up, we need develop extra techniques on this regard, thank you for sharing.

. . . . .

Sinamics S210

2017.05.15.
Az új szervohajtás rendszer egyszerűsíti a gépipari tervezést.

Sinamics S210 inverterrel, melyet kifejezetten az újonnan fejlesztett Simotics S-1FK2 motorokhoz történő alkalmazásra szántak, a Siemens 50-től 750 Wattig terjedő, öt teljesítményosztállyal rendelkező, új szervohajtás rendszert kínál.

Az inverterek beépített biztonsági funkciókkal rendelkeznek és gyors projektálást tesznek lehetővé. A fölé rendelt vezérléshez kapcsolódás Profinet-tel történik, az egyszerű üzembe helyezés pedig webszerveres és egygombos beállítású. A Simotics szervomotorokkal kis terhek erős dinamikával, a közepes és nagy terhek pedig igen pontosan mozgathatók.  A motoroknak az inverterre csatlakoztatása egykábeles csatlakoztatással (OCC) történik. Az alkalmazások súlypontjai elsősorban a csomagolóipar, anyagmozgatás gépei – pl. Pick & Place, fa- és kerámiafeldolgozás, illetve digitális nyomtatás.

A Sinamics S210 funkciókészlete a motortengelyek nagy dinamikájú szabályozására összpontosít. Ennek során a csatlakoztatott vezérlés – pl. a Simatic S7-1500, illetve S7-1500T – kiterjedt mozgásvezérlő funkciókészletével magához vonja a kapcsolódó hajtott tengelyek teljes körű pozícionáló funkcióit. Az inverter üzembe helyezése teljes egészében integrált webszerver útján történik. Az egygombos beállítással elvégezhető a szabályozási paraméterek automatizálása, melynek során a rákapcsolódó mechanika viselkedését különböző dinamikalépcsőkben veszik figyelembe.

A beépített biztonsági funkciókhoz tartoznak: STO (Safe Torque Off) és SS1 (Safe Stop 1). Mindkettő vezérelhető a PROFIsafe újtán, az STO pedig külön kapcsok útján is. További funkciók állnak előkészítés alatt. A szervomotorok a Sinamics S210 gyors érzékelésével és intelligens szabályozó algoritmusaival együttműködve kiemelkedő minőségű jeladó rendszert képeznek, és a motorok csekély tehetetlenségéből és magas túlterhelhetőségéből származó kombináció igen nagy dinamikatartományt és pontosságot biztosít. A 2017. április végi Hannoveri Vásáron a Siemens  20, 30 és 40 mm tengelymagasságú megfelelő motorokat mutat be.

A Simotics S-1FK2 motorok OCC útján történő inverterre csatlakoztatása során az erősáramú erek, a jeladók jelei és a fékek egyetlen, különösen vékony, mindössze 9 mm átmérőjű vezetékbe és egyetlen csatlakozódugóba vannak összefogva. Igen csekély keresztmetszete folytán az OCC kábel vékonyabb, könnyebb és flexibilisebb, mint az eddigi erősáramú kábelek, ami a fektetést egyszerűsíti. Energialánc-kábel alkalmazásokhoz is létezik egy kompakt, egykábeles vezeték, melynek hajlítási sugara csaknem felére csökken a hagyományos energialánc-kábelekhez képest. A csatlakozódugasz 25 mm magasságú, könnyen kezelhető, elfordítható és mégis robosztus. Az inverteren a kábelezés ugyancsak egyszerű, a felhasználóbarát.

 

Forrás: muszaki-magazin.hu

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

A csomagolóipari technológiai fejlesztésekben az okos csomagolóanyagok megjelenítése dominál. Amellett, hogy biztonságosabbá teszik a vásárlást, interaktívan kommunikálnak a vásárlókkal.
Egy régi barátság, néhány üveg sör, innovatív gondolkodás, mérnöki tudás, erős vágy a világ jobbá tételére – ezek a napelemes, akár fűthető, a járókelőket figyelmeztetni képes, újrahasznosítható térburkoló „hozzávalói”, a legfontosabb alapanyaga pedig műanyag hulladék.
Környezetbarát technológia: energiát termel az új okosablak
Kizárólag sós vízben oldódó, 3D nyomtatásra alkalmas polimer előállításán dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, a világon egyedülálló anyagot egy drón prototípusának fejlesztésében alkalmazzák majd.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?