Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Sinamics S210

2017.05.15.
Az új szervohajtás rendszer egyszerűsíti a gépipari tervezést.

Sinamics S210 inverterrel, melyet kifejezetten az újonnan fejlesztett Simotics S-1FK2 motorokhoz történő alkalmazásra szántak, a Siemens 50-től 750 Wattig terjedő, öt teljesítményosztállyal rendelkező, új szervohajtás rendszert kínál.

Az inverterek beépített biztonsági funkciókkal rendelkeznek és gyors projektálást tesznek lehetővé. A fölé rendelt vezérléshez kapcsolódás Profinet-tel történik, az egyszerű üzembe helyezés pedig webszerveres és egygombos beállítású. A Simotics szervomotorokkal kis terhek erős dinamikával, a közepes és nagy terhek pedig igen pontosan mozgathatók.  A motoroknak az inverterre csatlakoztatása egykábeles csatlakoztatással (OCC) történik. Az alkalmazások súlypontjai elsősorban a csomagolóipar, anyagmozgatás gépei – pl. Pick & Place, fa- és kerámiafeldolgozás, illetve digitális nyomtatás.

A Sinamics S210 funkciókészlete a motortengelyek nagy dinamikájú szabályozására összpontosít. Ennek során a csatlakoztatott vezérlés – pl. a Simatic S7-1500, illetve S7-1500T – kiterjedt mozgásvezérlő funkciókészletével magához vonja a kapcsolódó hajtott tengelyek teljes körű pozícionáló funkcióit. Az inverter üzembe helyezése teljes egészében integrált webszerver útján történik. Az egygombos beállítással elvégezhető a szabályozási paraméterek automatizálása, melynek során a rákapcsolódó mechanika viselkedését különböző dinamikalépcsőkben veszik figyelembe.

A beépített biztonsági funkciókhoz tartoznak: STO (Safe Torque Off) és SS1 (Safe Stop 1). Mindkettő vezérelhető a PROFIsafe újtán, az STO pedig külön kapcsok útján is. További funkciók állnak előkészítés alatt. A szervomotorok a Sinamics S210 gyors érzékelésével és intelligens szabályozó algoritmusaival együttműködve kiemelkedő minőségű jeladó rendszert képeznek, és a motorok csekély tehetetlenségéből és magas túlterhelhetőségéből származó kombináció igen nagy dinamikatartományt és pontosságot biztosít. A 2017. április végi Hannoveri Vásáron a Siemens  20, 30 és 40 mm tengelymagasságú megfelelő motorokat mutat be.

A Simotics S-1FK2 motorok OCC útján történő inverterre csatlakoztatása során az erősáramú erek, a jeladók jelei és a fékek egyetlen, különösen vékony, mindössze 9 mm átmérőjű vezetékbe és egyetlen csatlakozódugóba vannak összefogva. Igen csekély keresztmetszete folytán az OCC kábel vékonyabb, könnyebb és flexibilisebb, mint az eddigi erősáramú kábelek, ami a fektetést egyszerűsíti. Energialánc-kábel alkalmazásokhoz is létezik egy kompakt, egykábeles vezeték, melynek hajlítási sugara csaknem felére csökken a hagyományos energialánc-kábelekhez képest. A csatlakozódugasz 25 mm magasságú, könnyen kezelhető, elfordítható és mégis robosztus. Az inverteren a kábelezés ugyancsak egyszerű, a felhasználóbarát.

 

Forrás: muszaki-magazin.hu

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

A csomagolóipari technológiai fejlesztésekben az okos csomagolóanyagok megjelenítése dominál. Amellett, hogy biztonságosabbá teszik a vásárlást, interaktívan kommunikálnak a vásárlókkal.
Amerikai kutatók olyan különleges felületet dolgoztak ki, amely lehetővé teszi a samponok és más sűrű detergens folyadékok tökéletes kifolyását a műanyag palackokból.
Egyszerű megoldás ragasztáshoz és tömítéshez
Egy régi barátság, néhány üveg sör, innovatív gondolkodás, mérnöki tudás, erős vágy a világ jobbá tételére – ezek a napelemes, akár fűthető, a járókelőket figyelmeztetni képes, újrahasznosítható térburkoló „hozzávalói”, a legfontosabb alapanyaga pedig műanyag hulladék.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?