Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Motorkerékpár szimulátor

2008.06.01.
A Nottingham University egyetemén jelenleg építés alatt áll egy motorkerékpár szimulátor, amelynek alapja egy Triumph Daytona 675-ös motorbicikli.

A motort a ''bika-rodeo''-hoz hasonló szerkezetre erősítik fel, amelyet hatalmas képernyők vesznek körül.

Ha elkészül, a mérnököknek lehetőségük lesz több szempontból tanulmányozni a  motorkerékpárok, valamint a vezetők magatartását, alkalmasságát és hogy milyen biztonságosan vezetnek.

''A motorkerékpár lehetővé teszi, hogy a motoros úgy kormányozza és ülje meg a motort, mint a valóságban.'' - mondta Dr. Alex Stedmon a program vezető munkatársa.

Azzal, hogy a motorkerékpárosok előre beprogramozott küldetéseket teljesítenek és mérik a motorosok és a motorok teljesítményét, a szimulátor értékes adatokat szolgáltat az egyetem és a motorkerékpár-ipar számára - gyártók és közúti biztonsággal foglalkozó szervezetek lelkesen érdeklődnek a projekt iránt.

A véletlen veszélyhelyzetektől - például egy gyermek vagy valamilyen állat az úttestre szalad - a különböző fény és forgalmi viszonyokon keresztül, az eltérő időjárási körülményekig, mindent be lehet programozni a szimulátorba, amelynek segítségével a kutatók összehasonlíthatják más-más motorosok reakcióit, akik ugyanazt a küldetést teljesítették. Valós környezeteket is hitelesen képesek előállítani, így a motorvezető tehet egy kellemes túrát valamilyen csodás tájon, vagy részt vehet egy igazi teszten a Donington Park versenypályáján.

Végzős gépészmérnök hallgatók tervezték és építették a szerkezetet, fejlesztették a szimulátor szoftware-t. Az első tesztek hamarosan kezdődhetnek.

Forrás: www.theengineer.co.uk

Ritzinger György

Cikk értékelése: 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

Az elektromos autók használóinak megfizethető infrastruktúrára van szükségük.
Egy új elektromos hibrid meghajtású technológia lehetővé teszi, hogy a gépjárművekből tulajdonosa egyszerűen kivegye a töltésre váró akkumulátort így nem szükséges az autót közvetlenül a hálózatra csatlakoztatni.
A Ford Motor Company mérnökeinek szabadalomra esélyes fejlesztésével a szójaolaj nemcsak környezetbaráttá teszi az autóbelsők gumialkatrészeit, hanem jobb tulajdonságokat is kölcsönöz nekik.
Minden a tervek szerint halad, és nyolc hónapon belül legördül az első Mercedes-Benz próbaautó a kecskeméti üzem gyártószalagjáról - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?