Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Magyarországi 5G Koalíció alakult az MTA részvételével

2017.06.20.
A digitális átalakulás következő szakaszában meghatározóak lesznek az 5G mobilfejlesztések. Az ipar mélyreható digitális átalakulását eredményező változásoknak a világ harmadik legjobb 4G hálózatával rendelkező Magyarország is aktív szereplőjévé válhat.
A gyors technológiai fejlődés lehetővé teszi hazánk számára is, hogy egy-egy jól megválasztott területen ugrásszerű fejlődést elérve az élvonalba kerüljön. A még csak kísérleti környezetben tesztelt 5G mobil-adatátviteli technológiával kapcsolatos fejlesztések ilyen lehetőséget jelentenek Magyarország számára.
Az 5G áttörést hoz a hálózatba kapcsolt eszközök működésében.
 
Így átalakítja a gazdasági ágazatokat az ipartól a mezőgazdaságon át az egészségügyig, és meghatározó lesz a szerepe az autonóm és összekapcsolt járművek biztonságos közlekedésében.
 
 
A magyarországi 5G Koalíció alapítói
Fotó: kormany.hu
 
Az 5G fejlesztésekben vállalt kezdeményezés regionális szintűvé való szélesítésével Magyarország aktív részesévé válhat az Európa jövőjét meghatározó újraiparosításnak és az ipar mélyreható digitális átalakulását eredményező változásoknak is.
Hazánk a digitális innovációk élvonalában jár, a világ harmadik legjobb 4G mobilhálózatával rendelkezik, így jó helyzetben vagyunk, hogy a mobiltávközlés terén megszerzett pozíciónkat versenyelőnyre váltsuk a digitális átalakulás következő szakaszában meghatározó 5G mobilfejlesztések terén vállalt kezdeményező szerepünkkel.
Mindezekre figyelemmel alakult meg június 19-én a kormányzat, a kutatói szféra, az infokommunikációs technológiák (IKT) szektor, az autóipar és az Irinyi Tervben érintett további ágazatok bevonásával a „Magyarországi 5G Koalíció (5GK)”.
 
A csoport célja egyebek mellett 5G tesztkörnyezet kialakításának előkészítése, szabályozási háttér létrehozása, valamint magyarországi 5G stratégia kidolgozása.
Az 5GK-hoz az alapítói nyilatkozat aláírásával csatlakozott a Magyar Tudományos Akadémia is. Az ünnepélyes ceremónián az MTA-t Bokor József akadémikus, természettudományi alelnök, valamint intézeti szinten az MTA SZTAKI-t Monostori László igazgató képviselte.
 
 
Forrás: MTA
Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

Az Ericsson, az SK Telecom és a Deutsche Telekom 5G próbahálózatot telepít Dél-Koreában és Németországban.
Indul a szupergyors internet program (SZIP) kivitelezését követő projekt, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 400 millió forint európai uniós és hazai támogatással.
Az uniós tagországok általános ügyekkel foglalkozó tanácsa határozatot fogadott el, hogy minden tagállamban jó minőségű frekvenciasávot szabadítsanak fel annak érdekében, hogy fokozni lehessen az összekapcsoltságot és elő lehessen mozdítani az 5G technológia bevezetését.
A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói különléges mellénnyel álltak elő. Speciális szenzorok révén a cselekménynek megfelelő ingerekkel bombázza az olvasót.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?