Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Jelenlegi hely

Magyar Űrkutatási Fórum 2017

2017.03.14.
Április 5-7. között Sopronban rendezik a hazai űrkutatás kétévente esedékes legnagyobb seregszemléjét.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Geodéziai és Geofizikai Intézet (GGI) közös kezdeményezésére, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar társszervezésével 2017. április 5–7. között Sopronban kerül sor a Magyar Űrkutatási Fórum 2017 konferenciára.

A legrégibb hagyományokkal rendelkező hazai űrkutatási szakmai-tudományos rendezvény a 2015-ös megújulását követően ismét Sopronban lesz. Az Ionoszféra- és Magnetoszféra-fizikai Szemináriumok 1972-ben éppen Sopronban kezdődött sorozatában ez már a 30. alkalom. Az előző, 2015-ös konferencia óta a rendezvény új neve Magyar Űrkutatási Fórum. A név és a tartalom megújításának célja, hogy minél szélesebb körű bemutatkozási lehetőséget teremtsenek a magyar űrkutatás és az űripar szereplői számára, továbbá az egyetemisták, doktoranduszok kutatómunkába való bevonása. Magyarország 2015 óta az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagja, mostanra összegyűltek az első tapasztalatok a tagságunkkal kapcsolatban. A fórum elősegíti a véleménycserét, a meglevő szakmai kapcsolatok erősítését, új együttműködések kialakítását a hazai űrkutató közösségen belül.

A 2017. április 5–7. között sorra kerülő rendezvény helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet (9400 Sopron Csatkai Endre u. 6–8.).

A Magyar Űrkutatási Fórumon meghívott előadást tart Tari Fruzsina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Magyar Űrkutatási Iroda vezetője, valamint Kiss László akadémikus, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgató-helyettese. A 20-nál is több plenáris előadás többek közt az űrfizika, űridőjárás, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrcsillagászat, planetológia, adatelemzés témáit érinti. Alkalom nyílik az űrkutatáshoz, űrtevékenységhez kapcsolódó más tudományterületeken, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására is. A szóbeli előadások mellett a résztvevők hasonló számú poszterrel készülnek.

A tudományos program részleteiről a Magyar Űrkutatási Fórum 2017 honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Ha előadóként már nem is, résztvevőként egészen a konferencia kezdetéig nyitva áll még a regisztráció lehetősége.

 

 

Forrás: www.urvilag.hu

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

A több mint kétszáz fős nemzetközi konferenciát 2018 áprilisában rendezik Budapesten.
A Nők a Tudományban Egyesület (NATE) és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Nők a Tudományban Kiválósági Díjat hirdet meg az űrkutatás területén dolgozó fiatal kutatók számára.
Európai űrpályázat fiataloknak és DIÁKPÁLYÁZAT: A Marson messze túl
A MANT Űrakadémia Klub következő rendezvényének helyszíne a Csodák Palotája Playbar lesz.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?