Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Jelenlegi hely

Európa és az űrkutatás

2016.08.17.
Az Európai Űrügynökség (ESA) szeptember 10-én mind a 22 tagállamában – Magyarországon is – 100-100 kiválasztott „civil” jelentkező részvételével konzultációt tart az űrtevékenységről.
Az Európai Polgárok Konzultációja: Európa és az űrkutatás című rendezvény egyedülálló – először lebonyolításra kerülő – konzultáció, melyet az ESA minden tagállamában megrendez. Az egyes országok társadalmi-demográfiai sokféleségét tükröző módon kiválasztott 2200 állampolgár egész napos találkozón vitatja meg az űrkutatással kapcsolatos kérdéseket. Annak érdekében, hogy az eredményeket összefoglaló 22 országos beszámolót egyetlen európai beszámolóvá lehessen összevonni, mindegyik konzultáció azonos lebonyolításban, azonos kérdésekkel zajlik.
 
Ezt a minden eddiginél szélesebb körű konzultációt az ESA megbízásából az állampolgári részvételre specializálódott, 20 szakmai partnerrel együttműködő Missions Publiques cég szervezi. Az ESA számára kulcsfontosságú, hogy több szereplőt – elsősorban európai polgárt – vonjon be a társadalmi kihívásokra választ adó döntésekbe, hogy rendelkezésükre bocsássa az űrkutatást, és hatással legyen a jövő generációk életére az űrkutatással kapcsolatos innovációval, űrkutatással és nemzetközi űregyüttműködéssel.
 
 
A konzultáció egész napos, személyes találkozó lesz Budapesten, szeptember 10-én (szombaton). A rendezvény során a résztvevők tájékoztatást kapnak az űrkutatásról és az ESA-ról, és az űrkutatással kapcsolatos általános kérdéseket vitatnak meg. A résztvevők kis csoportokban dolgozzák fel ezeket a témákat, majd az űrkutatás jövőjével és a tárgyaltak következményeivel foglalkoznak. A részvételhez nem szükséges az űrkutatással kapcsolatos szakismeretekkel rendelkezni. A részvétel ingyenes. A rendezők a résztvevők számára ebédet biztosítanak.
 
A konzultáción való részvétel szándékát augusztus 28-án éjfélig lehet jelezni a rendezvény honlapján a regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével. A honlapon további részletes információ is olvasható.
 
 
Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

A European Astro Pi Mission pályázatát az ESA és a Raspberry Pi alapítvány írta ki.
A 3D nyomtatás korábban elképzelhetetlennek hitt távlatokat nyitott meg a mérnökök és terméktervezők előtt.
Harmadik helyezést ért el a Greenergizer nevű magyar startup áramfogyasztást csökkentő innovációjával a közép-európai országoknak meghirdetett varsói KIC InnoEnergy versenyen, amely a fenntartható energiaellátást helyezte a középpontba.
A MANT Űrakadémia Klub következő rendezvényének helyszíne a Csodák Palotája Playbar lesz.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?