Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

BKK mobilalkalmazás

2014.05.15.
Megjelent a Budapesti Közlekedési Központ BKK Info nevű mobilalkalmazása

Az alkalmazás iOS és Android rendszerű okostelefonokra érhető el.
Nagy Levente, a BKK üzletfejlesztési és ügyfél-kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak tartott bemutatón azt mondta, az alkalmazás célja, hogy a felhasználókat a lehető legrövidebb időn belül a legpontosabban tájékoztassák, ezért a forgalmi zavar regisztrálást követő nagyjából egy perc alatt értesítést küld a telefonra.

 

További funkció, hogy a felhasználó kiválaszthatja azokat a járatokat, sőt a járaton belül viszonylatokat, amelyekről értesítést kér, de időbeni korlát is megadható, kiválasztható, hogy mely napokon, vagy a napon belül mely órákban küldjön az alkalmazás értesítést az adott vonalat érintő forgalmi zavarokról, amelyet térképen is megjelenít a megállók neveivel.
 

Ezen kívül egy hétre előre látható az összes tervezett forgalmi változás, de a felhasználók azt is kiválaszthatják, hogy mely közlekedési módokat (busz, metró, villamos, troli, HÉV, hajó, libegő) jelenítse meg az applikáció.
 

Nagy Levente szerint az alkalmazás csak az első lépés, és további fejlesztések várhatóak. Hamarosan elkészül a windowsos telefonokra készített változat és már dolgoznak a Futár-rendszer adatainak integrálásán is, így az alkalmazáson keresztül letölthetővé válik egy-egy megálló pontos menetrendje, a járatok valós idejű érkezési, indulási ideje, valamint egy helymeghatározáson alapuló, a forgalmi zavarokat és aktuális indulási időket figyelembe vevő útvonaltervező is várható.
 

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a bemutatón azt hangsúlyozta, hogy amióta a BKK létrejött, nagy figyelmet fordítanak az utastájékoztatásra: a Google térképszolgáltatásába integrálták a járatok menetrendjét, megújul a BKK honlapja, a Facebook-on és a BKK Info oldalon is folyamatosan közlik a forgalmi zavarokat. Egyúttal jelezte: a BKK Info alkalmazás megjelenésével a korábban nyilvánosságra hozott, a többi egyéni applikáció elkészítéséhez segítséget nyújtó menetrendi információkat nem törlik, azok továbbra is elérhetőek lesznek a fejlesztők számára.

 

Forrás: MTI

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

China Operating System (COS) nevet viselő, saját operációs rendszert fejlesztett ki Kínában.
Az SKF bejelentette a csapágyak beszerelésére szolgáló SKF Drive-up módszerhez kifejlesztett új alkalmazás piaci bevezetését.
Számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben
A Samsung népszerű okostelefonjaira gyárilag telepített szoftver hibáját kihasználva egy támadó átveheti a hatalmat a készülék fölött.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?