Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Aggályos szuperlézer Kínából

2011.09.13.
Haditechnika bárkinek, ráadásul olcsón. Lézer pointer, mely 8000-szer fényesebb a Napnál. Hatótávolsága: 137 km.

A sanghaji székhelyű cég, büszkén mutatta be legújabb fejlesztését: a hordozható lézer mutatópálcát, amely akár 137 km-re, tehát a világűrbe is képes eljuttatni a sugárnyalábját.

szuperlezer_kina

Az” S3 Krypton-Laser” névre keresztelt lézer egy alumínium hüvelyben kap helyet és lítiumos akkumulátor szolgáltatja az energiáját, amellyel akár két órán keresztül is működhet a szerkezet. A készülék két milliméter vastag zöld fényt bocsát ki, amelynek erőssége 86 millió lux, így nagyjából 8000-szer fényesebb, mint a Napnak a Föld felszínen érzékelhető sugarai. Ezért érthető, hogy az 1000 dolláros ár tartalmaz egy védőszemüveget is.

Úgy tűnik elkerülhetetlen feltennünk a kérdést: ugyan már, mire jó ez a high-tech készülék? Kinek és mire kell a 137 km-es hatótáv és a hihetetlenül vakító fény?  A gyártó úgy tűnik, tisztában van a kérdésre adható válaszokkal és már a használati utasításban elhárítja magától a felelősséget. Figyelmeztet, hogy a légi járművet vagy műholdat (!) ne vegyünk célba az eszközzel, sőt azt is jelzi, hogy el kell kerülni, hogy a sugárnyalábot közvetlenül emberekre vagy állatokra irányítsák. Ez kb. olyan, mintha az Afrikába feketén exportált Kalasnyikovokra ráírnák, hogy emberre- állatra nem lövünk. Kit tart ez vissza bármitől?

További paraméterek itt:

http://wickedlasers.com/

Ivicsics Miklós

Cikk értékelése: 
Szerző: Ivicsics Miklós

Hozzászólások

Az utolsó két mondattal tökéletesen egyetértek a cikk írójával! Egy ennyire haszontalan és még veszélyes kis lézer-t kereskedelmi forgalomba hozni... Távoktatásra szánták valószínűleg, hogy akár 137km-re is mutatni tudja a tanár, a nebulónak a dolgot a táblán... Vicc!

u.i.: látom lelki szemeim előtt, ahogy a nagy focisztároknak égetik ki a retináját egy-egy meccs alkalmával, ismét + érdem amiért azonnal betiltanám!

Nos, ez a sárga veszedelemnek egy része!!! Lassan de biztosan az egész világ a komcsi elvtársak kezébe/zsebébe kerül, hála a telhetetlen multiknak!!
gabicool

Ennél jóval szerényebb pointert kaptam kölcsön, amit nem tudtam használni egy előadáshoz, annyira vakított a visszaverődő zöld fény. Az is foltot tett a felhőkre, távoli házakra, stb, de (civil) értelme nem volt semmi.

Az ilyen és ehhez hasonló eszközöket globálisan korlátozni kellene, vagy fegyverré minősíteni. Mondjuk szórakozó gyerekek például egy leszálláshoz készülődő 747-es repülő műszereit, vagy a pilóták szemeit kiverik vele. Az meg vagy 600 emberrel elvéti a landolást. Bocsi, csak szórakoztunk....

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

A szigetviták miatt, Kína korlátozza Japán elektronikai ipara számára létfontosságú ritkaföldfémek szállítását.
A Rullingnet vállalat terméke a legfiatalabb korosztályt hivatott bevezetni az informatika rejtelmeibe. Figyelem! Csak a technológia megszállottainak.
A pulzus felválthatja a számítógépes jelszavakat.
Az új kezdeményezés – a támadások kivédése helyett –&nbsp;hamis információkkal téríti el a hackereket.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?