Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2018. 01. 17. - 09:26GrahamNus

good mood all day =)
and how are you?

2017. 12. 22. - 17:33MashaAgomo

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

2017. 07. 27. - 09:10KGabi

Mi is tudunk munkát adni: mérnököknek  Jooble 

Önrepülő légitaxi

2016.11.07.
Önrepülő légitaxikkal próbálná megoldani az Airbus a városi közlekedést, ami a népesebb országokban egyre komolyabb problémát jelent.
A CityAirbus nevű szolgáltatás az Uberhez hasonlóan működne, egy mobilappon keresztül lehetne megrendelni a fuvart. Jövőre már élesben tesztelik az első prototípust.
 
Pilóta nélkül repülő légitaxik fejlesztésén dolgozik az Airbus, hogy szellősebbé tegye a városi közlekedést. A CityAirbus-járművek olyan elektromos kvadkopterek lesznek, amelyeket egy taxiszolgáltatáson keresztül használhat majd bárki.
 
A cég az Uberhez hasonló modellt talált ki a légitaxihoz: egy okostelefonos appal lehet majd fuvart rendelni, a jármű pedig egyenesen az utas háza elé szállna le, pilóta segítsége nélkül.
 
Ugyan a repülő taxik ötlete még sci-finek tűnik, az Airbus komolyan dolgozik azon, hogy mindez valósággá váljon: jövőre már tesztelik is az első önrepülő prototípust.
 
Ez ugyan még optimista, közeli dátumnak tűnhet, de repülő taxijárgányokat már több cég is fejleszt világszerte. Ezek közül az egyik legígéretesebb projekt a kínai EHang cégé, akik szintén utasszállító kvadkoptereket mutattak be a 2016-os CES-en, és már az engedélyt is megkapták az első teszteléshez.
 
A városok jövője lehet a repülés
 
 
 
Az Airbus szerint a legtöbb, okosvárosokra irányuló fejlesztés még mellőzi a repülés ötletét, ezért lehet nagy lehetőség számukra a CityAirbus. Az Airbus projektvezetője szerint körülbelül tíz év alatt érnék el azt, hogy termékeik forradalmasítsák a városi közlekedést emberek milliói számára.
A legnagyobb kihívást az önrepülő szoftver fejlesztése jelenti, ami hatékonyan észleli és kerüli ki az útba kerülő objektumokat. Emellett korlátokat szabnak a drónokra, önjáró légi járművekre vonatkozó jogszabályok is, amelyek egyelőre csak a kisebb méretű drónokra vannak felkészülve, teljesen magától működő, repülő helikopterekre még korántsem. 
 
 
 
 
Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

Már nyáron elindulhat a dróntaxi szolgáltatás.
A Samsung népszerű okostelefonjaira gyárilag telepített szoftver hibáját kihasználva egy támadó átveheti a hatalmat a készülék fölött.
Megújult az okostelefonra és tabletre fejlesztett BKK FUTÁR alkalmazás és a futar.bkk.hu címen elérhető FUTÁR utazástervező.
A csomagolóipari technológiai fejlesztésekben az okos csomagolóanyagok megjelenítése dominál. Amellett, hogy biztonságosabbá teszik a vásárlást, interaktívan kommunikálnak a vásárlókkal.

Friss hírek

E-hajtómű? Miért ne?